302 online applicaties

302 online applicaties logo

Interne communicatie verbeteren? Ontdek de mogelijkheden van een web app

mogelijkheden web app
Goede interne communicatie is voor veel bedrijven een uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen je bedrijf te allen tijde kan beschikken over alle informatie en communicatiekanalen die nodig is om het werk goed te kunnen doen? Voor bedrijven die nu eens echt effectief aan de slag willen met hun interne communicatie, is een eigen web app laten maken een interessante stap.

Als bedrijf wil je je medewerkers informeren, enthousiasmeren en betrekken bij het bedrijf. Liefst op een manier die ze leuk vinden, zodat interne communicatie niet aanvoelt als een moetje. Daarnaast wil je ze in staat stellen om zo eenvoudig mogelijk hun werk te doen, ondersteund door efficiënte IT die voor hen werkt, in plaats van andersom.

Klinkt als een onbereikbaar ideaal? Dat valt tegenwoordig eigenlijk reuze mee. Als je het slim aanpakt, is interne communicatie in allerlei vormen heel mooi te verwerken in één handige web app. Daarmee voeg je niet alleen in één klap een grote brok innovatie toe aan je interne processen, maar je kunt waarschijnlijk ook een hoop onhandige systemen en tools overboord gooien en op den duur kosten besparen. Maar hoe werkt interne communicatie via een web app precies?

diverse functionaliteiten

Systeemchaos is hardnekkig probleem

Bedrijven die groeien, lijden vaak aan wat ook wel systeemchaos wordt genoemd. Voor elke wens is in de loop der jaren een aparte oplossing of tool in het leven geroepen. Dikwijls zijn zulke oplossingen niet aan elkaar geknoopt, waardoor personeel druk is met informatie van het ene in het andere systeem gooien. Informatie later terugvinden is dan ook vaak nogal een karwei.

In de praktijk zien we bijvoorbeeld firma’s die werken met mooie planningssoftware voor afspraken met klanten. Daarnaast hebben ze een digitale kaartenbak: het CMS. Verder is er e-mail in gebruik voor interne communicatie en voor correspondentie met klanten, en gebruiken buitendienstmedewerkers een laptop van de zaak om bij klantbezoeken allerlei informatie terug naar ‘kantoor’ te sturen.

Los van elkaar werken al die oplossingen prima. Het CMS werkt goed, de planningssoftware doet zijn werk en e-mail is simpel en betrouwbaar. Maar doordat het allemaal verschillende oplossingen zijn, ervaren medewerkers systeemchaos. Ze moeten steeds schakelen tussen software om informatie en communicatie van A naar B te krijgen. Hoe los je dat nu op?

voorbeeld web app

Voorbeeld: web app voor monteurs

Voor een klant hebben wij een situatie zoals hiervoor geschetst onlangs mogen oplossen. Het resultaat is een doelgerichte web app voor monteurs. In die app kunnen de monteurs in kwestie:

  • Hun planning bekijken (vanuit de afsprakentooling)
  • Informatie over de desbetreffende klanten bekijken (vanuit het CMS)
  • Tijdens klussen alle noodzakelijke informatie registreren, direct in de app
  • Die informatie verzenden naar collega’s op kantoor

Dit is een voorbeeld van hoe een effectieve web app orde kan scheppen in de systeemchaos. Gebruikers van de app hebben nog maar één medium nodig voor al hun informatie en interne communicatie. Die app haalt op zijn beurt zijn informatie uit verschillende achterliggende systemen, maar daarvan heeft de gebruiker geen last. Die merkt dat helemaal niet.

Medewerkers kunnen zo sneller en prettiger werken, waardoor ze productiever worden. Daarnaast wordt het eenvoudiger om je medewerkers te bereiken met nuttige informatie. Omdat alle informatie op één centrale plek wordt aangeboden, is de kans dat ze belangrijke updates missen relatief klein. Je kunt hier dus ook echt je voordeel doen als het gaat om het enthousiasmeren en informeren van personeel!

mogelijkheden & advies

Is maatwerk software niet veel te duur?

Web apps ten behoeve van interne communicatie kunnen we in allerlei soorten en maten ontwikkelen en aanbieden. Ook voor bedrijven die geen medewerkers in het veld hebben, zijn er heel gerichte use cases te bedenken om een effectieve web app mee te realiseren.

De vraag die we in dat kader consequent krijgen, is die naar de kosten: is het niet erg duur om een eigen web app te laten maken?

Een logische vraag, want software op maat kan inderdaad erg duur zijn. Gelukkig zijn de ontwikkelkosten van web apps de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Daarnaast beheersen wij als ervaren software-ontwikkelbureau een flink aantal slimmigheden waarmee we het ontwikkelen van maatwerk software betaalbaar kunnen houden, ook voor wat kleinere bedrijven met een beperkt budget.

We kijken in dat kader altijd goed naar welke wensen en behoeften er precies zijn, en wat binnen de budgettaire mogelijkheden zinvol en handig is. Die persoonlijke aanpak vinden we belangrijk, want we werken aan een gezamenlijk doel: de interne communicatiestromen binnen jouw bedrijf nu eens echt handig, praktisch en gebruiksvriendelijk neerzetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende blik over de schouder en kosteloos advies.

Meer weten?

Wil je hier meer informatie over of ben je op zoek naar advies op maat, neem dan contact met ons op.

nl_NLDutch