302 online applicaties

302 online applicaties logo

PWA’s / hybride apps

hybride apps of PWA’s (progressive web apps)

PWA of hybride app laten maken?

PWA’s en hybride apps zijn een meerwaarde voor bijna elke organisatie. Ontdek hier de mogelijkheden.

Er is vanuit bedrijven en andere organisaties steeds meer vraag naar hybride apps of PWA’s (progressive web apps). Dat is ook niet zo gek, want een PWA of hybride app is veel sneller om te laten ontwikkelen dan een klassieke app. Dat houdt de ontwikkelkosten laag en doorloopsnelheden hoog. Bij 302 Online Applicaties zijn we zeer ervaren in het bouwen van allerlei uiteenlopende PWA’s en hybride apps, al dan niet in combinatie met een webapplicatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, of interesse in een specifiek type PWA of hybride app? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

PWA & hybride apps
Definitie

Verschil tussen PWA en hybride app

PWA’s en hybride apps zijn allebei oplossingen om een stuk software op een mobiel apparaat te kunnen gebruiken. Ze worden vaak gebruikt door organisaties om klanten of medewerkers op hun smartphone of tablet de beschikking te geven over een scala aan functionaliteiten.

 

Een hybride app download je als app uit de bekende app-winkels, zoals Google Play en de App Store van Apple. Ze draaien op je telefoon alsof het klassieke apps zijn, terwijl het onder de motorkap eigenlijk webpagina’s zijn. Dat geeft gebruikers het gebruiksgemak van een mobiele app, terwijl aan de ontwikkelkant alleen een webapp onderhouden hoeft te worden. Je combineert dus het beste van twee werelden voor een optimale ervaring. Je kiest voor een hybride app als je je app graag via app-winkels wilt aanbieden aan gebruikers, maar de kosten en ontwikkeltijd binnen de perken wilt houden.

Een PWA is een geavanceerde website die je niet als app op je telefoon zet, maar opent in je mobiele webbrowser. Door in te loggen krijg je toegang tot de achterliggende applicatie. Die applicatie is vervolgens op een zodanige wijze ontwikkeld, dat het voor gebruikers aanvoelt alsof je in een klassieke mobiele app werkt. Om deze ervaring verder te bevorderen, kan een snelkoppeling naar de PWA op het startscherm van het apparaat worden geplaatst. Een PWA is een geschikte keuze als je veel verkeer/gebruikers verwacht, snel wilt laten ontwikkelen en je app indexeerbaar wilt laten zijn door zoekmachines zoals Google. 

PWA’s en hybride apps van 302

App laten maken

De keuze voor een hybride app of PWA hoef je niet zelf te maken. Bij 302 helpen we je graag verder als je overweegt een app te laten maken, en voorzien we je van vakkundig advies op basis van jarenlang ervaring in tal van sectoren. We gaan daarbij als volgt te werk.

Intakegesprek

We starten met een persoonlijk intakegesprek om een goede indruk te krijgen van al je wensen en eisen. We kijken dan ook direct naar eventuele API-koppelingen met bestaande software die je al in gebruik hebt.

Onderbouwd voorstel

We doen je een onderbouwd voorstel voor een type oplossing en maken een plan voor de ontwikkeling. We denken daarbij met je mee en praten in begrijpelijke taal.

pwa hybride app
Voordelen van een PWA

Start ontwikkeling

Akkoord met het voorstel? Dan start de ontwikkeling. Afhankelijk van het type app dat we voor je bouwen, kun je al binnen mum van tijd beschikken over een eerste, ruwe versie van je app: het MVP (minimal viable product). We blijven doorgaan met optimaliseren en ontwikkelen tot alle wensen en eisen zijn gerealiseerd en je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Optimaliseren

Nieuwe functies toevoegen of toch aanpassingen doorvoeren op basis van feedback van gebruikers? IT staat nooit stil, dus we blijven ontwikkelen en optimaliseren.

Wanneer kiezen voor hybride app

Ondersteuning en nazorg

Bij 302 Online Applicaties houden we 24/7 al onze apps nauwlettend in de gaten met bug trackers en prestatiemonitoring. Ervaar je zelf een storing of klacht, dan kun je ons altijd bereiken en heb je vrijwel direct contact met de programmeur van de app. Eventuele problemen zijn op die manier snel verholpen, zodat je app binnen mum van tijd weer naar volle tevredenheid werkt.

Kenmerken

Authenticity

Aliquam mollis quam sed mattis sodales. Morbi accumsan posuere iaculis. Donec a scelerisque magna.

Actieve monitoring

Suspendisse sagittis vel lacinia. Integer sit amet ante elit. Praesent pulvinar congue risus, in tristique.

Gratitude

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu.

Transparency

Suspendisse sagittis vel lacinia. Integer sit amet ante elit. Praesent pulvinar congue risus, in tristique.

Inspiration

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu.

Service

Aliquam mollis quam sed mattis sodales. Morbi accumsan posuere iaculis. Donec a scelerisque magna.

PWA of hybride app laten maken of op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!

nl_NLDutch