302 online applicaties

302 online applicaties logo

API's

API’s voor alle denkbare IT-systemen

API laten maken?

API’s voor alle denkbare IT-systemen en -toepassingen ontwikkelen wij vakkundig, snel en effectief. Ontdek hier de mogelijkheden.

302 Online Applicaties heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van API’s voor tal van toepassingen en systemen. Met een goed werkende API kunnen jouw partners en klanten softwarematig met je communiceren. Een API is een veilige, stabiele en schaalbare methode voor gegevensuitwisseling. Je kunt er handwerk mee automatiseren en daarmee veel geld en tijd besparen.

Heb je API’s nodig voor jouw organisatie of IT-systeem? Of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

API
Definitie

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Een API is een stukje software dat twee of meer applicaties met elkaar laat communiceren. Door middel van deze koppeling wordt het mogelijk om eenvoudig data uit te wisselen tussen verschillende systemen. Dat kan intern, binnen je eigen organisatie, maar ook extern. Met een API kun je dus op een veilige manier data versturen en ontvangen naar klanten en leveranciers, volledig geautomatiseerd.

Een API vormt dus als het ware een digitaal doorgeefluik. Beide partijen – klant en leverancier, of systeem A en systeem B – zien alleen ‘hun’ kant van de API. Ze kunnen dus niet door het doorgeefluik heen kijken. Dat zorgt voor veiligheid: je kunt wel communiceren, maar bent niet kwetsbaar voor cyberaanvallen. Bijkomend voordeel hiervan is dat een ontwikkelaar van systeem A geen kennis hoeft te hebben van systeem B, waarmee gekoppeld is.

API’s worden dan ook veel gebruikt om bedrijfsprocessen te automatiseren. Maar API’s zijn ook geschikt voor het beschikbaar stellen van data voor zowel mobiele apps, hybride apps als webapplicaties.

Voorbeelden

API’s in de praktijk

Er zijn wereldwijd al ontelbaar veel verschillende API’s in gebruik waarmee systemen aan elkaar zijn gekoppeld. Denk hierbij aan koppelingen tussen een boekhoudsysteem en een facturatiesysteem. Of koppelingen tussen het ordersysteem van een webshop en het plansysteem van de koerier die bestellingen bezorgt. Ook grote partijen als Facebook en Google stellen API’s beschikbaar.

Bij 302 hebben we een goed beeld van alles wat er mogelijk is op het gebied van API’s en welke API’s er allemaal al bestaan. Het is dus goed mogelijk dat er voor jouw wens een kant-en-klare oplossing op onze plank ligt. Maar we bouwen ook eigen API’s, als er maatwerk nodig is of als jouw wens vraagt om een unieke invulling.

API
Voordelen van een PWA

Gerealiseerde API-koppelingen

302 online applicaties bouwt al meer dan tien jaar eigen API’s. In de loop der tijd hebben we tal van veelgebruikte systemen dan ook succesvol aan elkaar gekoppeld. Een greep uit de reeds bestaande mogelijkheden:

GraphQL
API’s van 302

Technieken en documentatie

Voor de bouw van onze eigen API’s gebruiken wij onder meer de volgende technieken:

  • REST
  • GraphQL
  • Swagger

Laat je je API door 302 maken? Dan stellen wij altijd de technische documentatie aan je beschikbaar, zodat je een naslagwerk hebt waarin haarfijn staat uitgelegd hoe de API is opgebouwd. Heb je eigen IT’ers in dienst, dan trekken we graag samen met hen op voor een optimaal eindresultaat.

Kenmerken

Authenticity

Aliquam mollis quam sed mattis sodales. Morbi accumsan posuere iaculis. Donec a scelerisque magna.

Actieve monitoring

Suspendisse sagittis vel lacinia. Integer sit amet ante elit. Praesent pulvinar congue risus, in tristique.

Gratitude

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu.

Transparency

Suspendisse sagittis vel lacinia. Integer sit amet ante elit. Praesent pulvinar congue risus, in tristique.

Inspiration

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu.

Service

Aliquam mollis quam sed mattis sodales. Morbi accumsan posuere iaculis. Donec a scelerisque magna.

API laten maken of op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!

nl_NLDutch