302 online applicaties

Stickerplaatser

Stickerplaatser

Het automatisch plaatsen van stickers op het juiste papier

Het automatische plaatsen van stickers op het juiste papier

Stickerplaatser

Voor Stickermaster hebben we een proces geautomatiseerd die voor een grote tijdsbesparing zorgt bij het printen van stickers.

Via de webshop van de opdrachtgever is het mogelijk om stickers te bestellen. Voor elke sticker die te bestellen is, heeft de opdrachtgever een afbeelding.

In een eerdere situatie werd er elke ochtend gekeken naar de bestellingen van de vorige dag en werden er vervolgens de juiste bestanden bij gezocht. Deze bestanden werden handmatig in Illustrator op het juiste papier gezet.

In sommige gevallen werden deze nog op de juiste afmeting geschaald en aan het eind van de dag werd de print opdracht verstuurd naar de printer.

Het handmatig opzoeken van de juiste vector bestanden en deze met de juiste afmeting op het correcte papier zetten was een tijdrovende klus.

Stickermaster pdf output
PDF bestand voor printer
Stickermaster dashboard
Dashboard
Print applicatie

Stickerplaatser

Om dit proces te automatiseren hebben we een applicatie ontwikkeld waarbij we dit proces efficiënter hebben ingeregeld. Het automatisch efficiënt plaatsen van stickers op het juiste papier. Hierbij rekening gehouden dat de stickers zo dicht mogelijk bij elkaar staan om zo verspilling van papier te voorkomen.

 

Via een API-koppeling met de Prestashop webshop worden de verschillende producten, klanten en bestellingen uitgelezen.

Prestashop API koppeling

Koppelen van vector bestanden

Binnen de print applicatie is het mogelijk om vector bestanden te koppelen aan de producten die uit de Prestashop API gehaald worden. Daarnaast moet men kiezen op welk materiaal de sticker geprint moet worden. De print materialen verschillen tussen plot kleuren, promotioneel, transwit, chrome, etc.

Stickermaster product bestanden toevoegen
Stickermaster product bestanden toevoegen
Stickermaster bestellingen
Bestellingen

Webshop bestellingen

Elke dag worden de orders van de vorige dag gegenereerd en op een papier gezet om die dag te versturen. Via het order overzicht zie je alle orders van de vorige dag. Hierbij wordt er rekening gehouden met betaalstatussen zodat alleen betaalde orders geprint en verstuurd worden. Ook eventuele klantopmerkingen zijn zichtbaar in het overzicht.

Via een “selecteer alles” optie is het mogelijk om alle orders te selecteren en vervolgens te genereren.

Creëren van orders naar papier

Alle orders die geselecteerd zijn moeten nu op het papier worden gezet. De applicatie gaat nu alle orders ophalen en kijkt of er een gekoppeld vectorbestand aanwezig is. Vervolgens wordt er gekeken naar extra metadata zoals bijvoorbeeld het aantal stickers, spiegeling, schalen, etc.

Schalen / Spiegelen / Papier verandering

In sommige gevallen wordt er bij een bestelling gekozen voor een afwijkende afmeting, ander soort papier, of dat de sticker gespiegeld moet worden. Bij het creëren van orders wordt er gekeken naar deze bestelattributen en indien van toepassingen wordt de sticker geschaald, gespiegeld of het papier wordt veranderd.

Plaatsing algoritme

Nadat de attributen zijn bepaald en verwerkt gaat het proces verder met het plaatsen van de stickers op het daadwerkelijk papier. Dit complexe proces houdt rekening met verschillende attributen waarbij er rekening wordt gehouden met het zo efficiënt mogelijk plaatsen van stickers op het papier.

Naast het efficiënt plaatsen van de stickers wordt er ook rekening gehouden met het groeperen van stickers die gedaan zijn in dezelfde bestelling. Om het overzicht te behouden op de grote vellen papier wordt er naast de sticker ook het ordernummer en een eventuele klantopmerking geplaatst. Zo wordt het inpak/verstuur proces een stuk efficiënter.

Stickermaster order overzicht
Bestanden voor de printer
Stickermaster pdf output
PDF bestand voor printer
Generatie van PDF output bestanden

Printklare PDF bestanden

Zodra de “Stickerplaatser” klaar is met zijn werk heeft hij een aantal pdf-bestanden gegenereerd die naar de printer gestuurd kunnen worden. Per print materiaal staat er een pdf-bestand klaar met de juiste stickers erop.

Deze pdf-bestanden worden vervolgens geprint, ingepakt en verstuurd naar de eindklant.

Ook een web applicatie? Neem contact op!

Comments are closed.
nl_NLDutch