302 online applicaties

… En daarom bieden wij dus PEN-tests aan.

… En daarom bieden wij dus PEN-tests aan.

Datum: 16-04-2024

Elke dag opnieuw vinden er in Nederland 69 datalekken plaats. Oftewel: criminelen die inbreken in een systeem of database van een bedrijf en daar persoonsgegevens buitmaken.

Dat bleek vorige week uit nieuwe cijfers van de @Autoriteit Persoonsgegevens. In 2023 ging het om ruim 25.000 datalekken.

Let wel: dan hebben we het alleen over de gevallen die bekend en gemeld zijn. Helaas worden nog steeds niet alle datalekken netjes gemeld. Het werkelijk aantal ligt dus waarschijnlijk nog een stuk hoger.

Hoe kunnen dit er nu zoveel zijn?

Bedrijven die groeien, denken er vaak niet aan om hun cybersecurity mee te laten groeien. Dat terwijl je steeds interessanter wordt voor hackers op het moment dat je meer omzet boekt en meer klanten hebt.

Meer klanten = grotere database = waardevolle buit.

En meer omzet = meer geld = meer losgeld kunnen vragen.

Om die reden bieden wij onze klanten altijd aan om op al onze software een PEN-test uit te laten voeren van hoge kwaliteit. Dat houdt in: we laten cybersecurity-experts met complexe systemen grondig op zoek gaan naar kwetsbaarheden in onze software.

Het is alsof je een groep beroepsinbrekers vraagt om je huis binnen te dringen. Alleen als het hen na talloze pogingen niet lukt, weet je zeker dat je sloten goed zijn.

En zo werkt het ook met software. Als je niet zelf regelmatig je beveiliging grondig test, doet een kwaadwillende dat wel voor je. En dan hoor je bij die 25.000.

Meer weten over cybersecurity of de implementatie van veilige software waarmee je datalekken voorkomt? Neem dan contact met ons op!

Ook een web applicatie? Neem contact op!

Comments are closed.
nl_NLDutch