302 online applicaties

302 online applicaties logo

Webapplicaties

webapplicatie, web-based applicatie of webapp

Webapplicatie laten maken?

Met een goede webapplicatie tover je ambitieuze ideeën om in digitale realiteit. Ontdek hier de mogelijkheden.

Een online klantportaal, digitaal plansysteem of interactief dashboard: allemaal voorbeelden van webapplicaties, oftewel webapps. Webapps helpen organisaties efficiënter werken en maken laagdrempelige communicatie en data-uitwisseling mogelijk. 302 Online Applicaties is gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en optimaliseren van talloze vormen van webapps.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, of interesse in een specifiek type webapp? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! 

Definitie

Wat is een webapp?

Een webapplicatie, web-based applicatie of webapp is een stuk software dat je in je webbrowser (zoals Chrome, Safari of Edge) kunt gebruiken. Voorheen moest je software vrijwel altijd installeren op je computer; bij een webapp is dit niet nodig. De applicatie is online beschikbaar en door in te loggen kun je gebruik maken van de software.

Het voordeel daarvan is drieledig:

Een veelgebruikte optie in webapps is het koppelen van specifieke functionaliteiten aan groepen gebruikers en/of typen apparaten. Zo kun je via een webapp heel eenvoudig de juiste rollen toekennen aan je medewerkers en bepaalde functies uitsluiten, of juist openstellen, voor gebruik op mobiele apparaten.

De meeste webapps die wij maken, worden gebruikt om processen te automatiseren en hiermee kosten te besparen, bijvoorbeeld personeelskosten. Webapps zijn ook uitstekend geschikt om effectief in contact te zijn met klanten, bijvoorbeeld via een interactief plansysteem. Webapps laten je organisatie dan ook efficiënter werken, dragen bij aan klanttevredenheid en werken kostenbesparend. 

Topselect dashboard
TIS

Topselect verzorgt de payrolling van de Universiteit Utrecht. Met onze automatisering kan Topselect met weinig handwerk de gehele Universiteit Utrecht van haar payrollingservice voorzien.

Lees hier de volledige case

Funeral Presentation Online

302 heeft voor het GUV een gebruikersvriendelijk portaal ontwikkeld waarmee audio- en beeldmateriaal aangeleverd kan worden bij het crematoria.

Lees hier de volledige case

Flexportaal

In samenwerking met onze opdrachtgever hebben we een groot flex portaal ontwikkeld. Dit portaal beheert processen van on-boarding tot uitdienst treding.

Lees hier de volledige case

Praktische toepassingen

Webapps in de praktijk

Webapps kunnen voor enorme hoeveelheden doeleinden worden ingezet. Ze variëren sterk in grootte en complexiteit. Er bestaan webapps waar tienduizenden mensen gebruik van maken, maar ook kleine, simpele webapps voor een handjevol medewerkers.

Twee typen webapps die iedereen weleens gebruikt, zijn klantportals en webshops.

Online Klantportal

Een online portal is een omgeving waarmee je klanten toegang kunt geven tot bepaalde functionaliteiten. Denk aan een online omgeving om bij je zorgverzekering facturen in te dienen, of een plansysteem waarin je zelf een monteur van je telecombedrijf kunt inplannen. Vaak worden online portalen afgeschermd door middel van een persoonlijke login, zodat je gegevens veilig zijn. Met een klantportal zorg je ervoor dat klanten eenvoudig met je organisatie kunnen communiceren zonder dat er telefonisch of andersoortig contact mogelijk is. Dat bevordert de efficiëntie en verlaagt de werkdruk op je personeel.

Webshop

Een webshop, oftewel ecommerce-platform, is ook een webapplicatie. Dit type webapp maakt het mogelijk om online te winkelen en betalingen te doen. De bezoeker van de webapplicatie krijgt de mogelijkheid om producten te bekijken, in zijn winkelmandje te plaatsen en uiteindelijk af te rekenen. Kenmerkend aan webshops is dat ze gekoppeld moeten worden met allerlei andere systemen, zoals een betaalsysteem, een facturatiesysteem en een systeem dat de daadwerkelijke verzending van het product in gang zet. Door zoveel mogelijk van dit soort aspecten onder te brengen binnen één webapp, draait een webshop vrijwel geheel geautomatiseerd en is er geen mensenwerk meer nodig om bestellingen van A tot Z af te wikkelen.

Webapps van 302

Webapplicatie laten maken

Laat je je nieuwe webapp ontwikkelen door 302 Online Applicaties? Dan gaan we als volgt te werk.

Intakegesprek

We starten met een persoonlijk intakegesprek. Daarin brengen we al je wensen in kaart en bespreken we de mogelijkheden om je beoogde webapp zo effectief mogelijk in te richten.

MVP

Op basis van alle wensen en eisen bouwen we een MVP: een minimal viable product. Dit is een eerste, ruwe versie van de webapp zoals we die op papier hebben besproken.

webapplicatie laten maken
Voordelen van een PWA

Start ontwikkeling

Akkoord met het voorstel? Dan start de ontwikkeling. Afhankelijk van het type app dat we voor je bouwen, kun je al binnen mum van tijd beschikken over een eerste, ruwe versie van je app: het MVP (minimal viable product). We blijven doorgaan met optimaliseren en ontwikkelen tot alle wensen en eisen zijn gerealiseerd en je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Ontwikkelen en optimaliseren

Vanuit deze MVP gaan we verder met ontwikkelen en optimaliseren. Ergens gedurende dit proces kun je de webapp al in gebruik nemen. Ondertussen blijven we polijsten en nieuwe functionaliteiten toevoegen. Daar kan dan ook feedback vanuit gebruikers van de app voor worden gebruikt. Op die manier werken we samen aan een optimale webapp die naadloos aansluit bij de wensen en eisen van jouw organisatie.

Ondersteuning en nazorg

Zodra jouw webapplicatie in gebruik is, zorgen we er vanzelfsprekend voor dat deze vlekkeloos blijft draaien. We houden de app nauwlettend in de gaten met bug trackers en monitoren de prestaties van de applicatie 24/7 actief. Mocht er iets onverwachts gebeuren, dan kun je ons altijd bereiken en heb je vrijwel direct contact met de programmeur. Eventuele problemen zijn op die manier snel verholpen, zodat je webapp binnen mum van tijd weer naar volle tevredenheid werkt.

Ook een webapplicatie laten ontwikkelen? Neem contact op!

en_USEnglish