302 online applicaties

API Ontwikkeling

API ontwikkeling

Een API laten ontwikkelen?​

Naast het ontwikkelen van webapplicaties, App’s en PWA’s zijn wij ook actief in het maken van API’s. 

302 kan ook nieuwe API’s ontwikkelen, hiermee kunnen partners en klanten softwarematig met je koppelen. Dit is een veilige, stabiele en schaalbare methode voor gegevensuitwisseling. We doen dit met verschillende technieken afhankelijk van de situatie die we vooraf in kaart brengen.  Denk je erover om een API voor jouw organisatie te laten ontwikkelen? Of wil je weten of een API een oplossing is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Wat is een API
wensen in kaart brengen

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een stuk software waarbij het mogelijk wordt gemaakt dat twee of meer applicaties met elkaar kunnen communiceren. Door middel van deze koppeling wordt het mogelijk om zo twee verschillende software pakketten met elkaar te laten praten en data uit te wisselen. Eigenlijk bestaat aan API dan ook uit een set definities die er voor zorgt dat de ontwikkelaar geen kennis hoeft te hebben van het andere systeem waarmee gekoppeld moet worden. De ontwikkelaar hoeft enkel de API te lezen om te begrijpen hoe hij data in en uit dit systeem kan halen.

API koppelingen worden dan ook veel gebruikt om bedrijfsprocessen te automatiseren. Maar ook voor het beschikbaar stellen van data voor zowel een mobiele app als een web applicatie.

BESCHIKBARE API'S

API’s in de markt

Er zijn ontelbaar verschillende API’s beschikbaar op het internet waarmee gekoppeld kan worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een koppeling met een boekhoud programma Exact Online of Twinfield. Maar ook Facebook en Google stellen veel API’s beschikbaar. Wij helpen je graag met het realiseren van jouw koppeling of het bouwen van je eigen API.
API's in de markt

Gerealiseerde koppelingen

In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met externe koppelingen en hebben we met de volgende partijen een koppeling gerealiseerd;
GraphQL
GraphQL, REST en Swagger

Technieken & API Documentatie

Voordat we gaan starten met ontwikkelen zullen we eerst goed de wensen in kaart moeten brengen. Vervolgens kijken we welke API techniek hier het beste bij past. We gebruiken zowel REST als GraphQL voor het ontwikkelen van een API. Hierbij valt onze keuze de laatste tijd vaker op GraphQL omdat deze zo ontzettend flexibel is voor de partij die hiermee koppelt.

Afhankelijk van de gekozen technieken stellen we documentatie beschikbaar

Een API laten ontwikkelen of heb je vragen? Neem contact op!